By / 27th април, 2021 / Новини / Off

Да изберем повторно използване:

 #WeChooseReuse еко-кампания за общини и фирми, организирана от глобалното движение Break Free From Plastic

Кампанията има за цел да повиши осведомеността и да събере подкрепа от ключови заинтересовани страни в подкрепа на системите за повторно използване на ресурсите в Европа.

Черноморски енергиен клъстер (ЧЕК) застава за каузата #WeChooseReuse и моли граждани, фирми и общини от България да подкрепят глобалната еко-инициатива като подпишат Писмо за подкрепа и се присъединят към нарастващия клуб на „шампионите за повторно използване“ в Европа.

Подписвайки писмо за подкрепа, вие казвате „Стоп на еднократната употреба!“ Нека да заставим нашите управници и големите индустриални компании да предприемат по-големи действия и да предоставят повече алтернативи за многократна употреба.

Кампанията ще се проведе през цялото лято на 2021, след което Break Free From Plastic ще бъде домакин на голямо  международно събитие, с което да отпразнува онези, които са подписали писмата, и да ги представи на вземащите решения в ЕС, показвайки необходимостта и подкрепата за действие от цяла Европа.

Физическите лица могат да се подпишат тук: https://wechoosereuse.org/commit-to-reuse

Бизнесът може да подпише тук: https://wechoosereuse.org/busзнача-for-reuse

Общините могат да се подпишат тук: https://wechoosereuse.org/munitiesunities-for-reuse

Ако имате въпроси или притеснения, не се колебайте да се свържете с организаторите на кампанията на имейл на jack@zerowasteeurope.eu!

„Заедно можем да създадем здрави системи за повторно използване и да дадем възможност за една наистина кръгова икономика „