By / 10th април, 2017 / Новини / Off

WEBIT.FESTIVAL EUROPE 2017 – София Тех Парк, 25-26 Maрт

От името на Черноморски Енергиен клъстер Ви каним за участие в бизнес форум и контактна борса, които Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира в рамките на  WEBIT.FESTIVAL EUROPE 2017 на 25-26 април 2017г.

WEBIT.FESTIVAL Europe се утвърди като едно от водещите европейски събития за технологии, инвестиции в компании, дигитален маркетинг и иновации за последните осем години. Тази година WEBIT.FESTIVALEUROPE 2017 ще е фокусиран върху Европа и по-специално върху пазарите от Централна и Източна Европа. Събитието ще включва редица специализирани паралелни конференции (технологични, маркетинг, конференции в областта на иновациите и софтуера), практически семинари, дискусионен панел на различни теми, както и технологично изложение за сектор ИКТ. Повече от 2500 лектори и  представители на бизнеса от над 80 държави ще посетят и ще участват в отделните секции и панели.

Проявата ще бъде проведена под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев и с любезното домакинство на Кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова.

Като ексклузивен партньор на WEBIT.FESTIVAL EUROPE 2017, за поредна година ИАНМСП се включва с няколко паралелни събития. ИКТ секторът в България е стратегически важен и е с най-висока добавена стойност. През 2016 г. в аутсорсинг индустрията работят над 40 000 българи, а годишният оборот е от над 1 млрд. евро, като очакванията са до 2020 г. оборотът и заетите в сектора места да се удвоят. ИКТ секторът има потенциал да промени трайно облика на икономиката на страната ни, като иновациите, икономическото развитие, малките и средни предприятия и научноизследователската дейност са сред приоритетите на ЕС.

По време на двете прояви, български и чуждестранни фирми, организации от фирми, бизнес обединения, браншови организации, работодателски организации, и др. от дигиталния и технологичния сектор, както и български институции ще имат възможност да установят преки контакти и ще имат възможността да обсъдят възможности за делово сътрудничество. Форумът ще бъде открит от г-н Теодор Седларски, министър на икономиката на Република България. Гости на събитието ще бъдат световноизвестни лектори в областта на дигиталната революция и дигитализацията на обществото и икономиката, както и чуждестранни бизнес делегаци

Желаещите за участие в бизнес форума на 25.04.2017 г. и в двудневната контактна борса на 25 и 26.04.2017 г. следва да заявят интерес, като изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 13.04.2017 г. на е-mail адрес: e.ivanova@sme.government.bg или m.gerganska@sme.government.bg.  Двете прояви ще се проведат в Палатата на България, на територията на София Тех Парк.