By / / Новини / Off

Участие в международната конференция за приложен AI+ в Халден, Норвегия

Благодарение на финансовата подкрепа, получена от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 по Програма “Развитие на бизнеса, иновации и МСП” – България в рамките на проeкт GreeINN, десет представители на фирми-членове на Черноморски енергиен клъстер имаха възможността да участват на една от най-големите международни конференции за приложен изкуствен интелект, която се проведе в град Халден в периода 17-18.04.2024г.

AI+ международното събитие, фокусирано върху ролята и приложението на изкуствения интелект, предложи невероятна арена за споделяне на компетенции и взаимодействие в областта на изкуствения интелект, който да осигури солидна основа за успех с компютърно управлявана икономика и зелени иновации.

Организирана от норвежкия партньор по проекта – Smart Innovation Norway (SIN), конференцията предложи на българските делегати нови знания в сферата, създаване на устойчиви контакти с други организации и бизнеси, нови идеи за бъдещи сътрудничества с норвежки фирми и клъстерни организации.

В присъствието на над 300 международни гости и лектори, представителите на български фирми имаха невероятния шанс да са два пълни дни в челните редици на AI тенденциите и иновациите и да чуят какво ново предлага това цунами в нашия живот, наречено изкуствен интелект:  AI+ Business, AI+ Risk, AI+ Education!

Конференцията се организира от Smart Innovation Norway (официален партньор по проект GreeINN), eSmart Systems, Institute for Energy Technology (IFE), Østfold University College, Halden Chamber of Commerce, Halden Municipality и Cluster for Applied AI.

Последният ден от работната визита бе посветена на бизнес срещи между Черноморски енергиен клъстер и домакините от Норвегия. Българските представители имаха възможността да посетят Smart Innovation Arena – дигиталната арена за симулации и виртуални тестове на норвежкия партньор и да се срещнат с представители на Cluster for Applied IA и Decommissioning cluster.

Тук може да видите впечатленията на българските участници в международната конференция и работна визита в Норвегия: