By / 17th октомври, 2022 / Новини / Off

EIF 15-ти Световен енергиен конгрес се проведе в Истанбул Експо център (IFM)

В периода 12-12.10.2022г., представители на ЧЕК и фирми членки на клъстера взеха участие на 15.ЕIF WORD ENERGY CONGRESS & EXPO в Истанбул. По покана на Global Energy Agency, българската делегация се включи в енергийния форум, посети експо щандовете на производители и доставчици на световни и местни енергийни компании  и участва във B2B срещи с фирми и институции от енергийния сектор.

Energy Is Future! бе мотото на тазгодишното издание на енергийния конгрес, на който се обсъдиха актуални въпроси, свързани с производството на енергия в света и в частност в Турция. Организиран с подкрепата на Министерството на енергетиката и природните ресурси на съседната ни държава, форумът даде възможност на много местни и чуждестранни компании, инвеститори и секторни делегати да изложат и обсъдят развитието в сектора (публичен и частен).

Основните теми на конгреса бяха: производство и доставка на енергия от възобновяеми източници и инвестиции в енергия от възобновяеми източници; слънчева, вятърна и геотермална енергия; производство на енергия от биомаса; хидроенергия; финансиране на енергийни проекти; оценка на енергийното законодателство на Турция; експлоатация, поддръжка и модернизация в електроцентрали; интелигентни градове; съхранение на електричество; дигитализация в енергетиката; енергийни кооперации и много др.