By / 19th януари, 2021 / Новини / Off

Покана към членовете на клъстера и други ИКТ фирми във Варна да предоставят възможност за едномесечен стаж на безработни младежи

 Стартира втори цикъл на Обучителна § стажантска програма за младежи по проект EDIBO

Ръководството на Черноморски енергиен клъстер отправя покана към компании, работещи в сферата на информационните и комуникационни технологии, графичен дизайн, уеб дизайн и др. да се включат в партньорската стажантска програма на Институт за младежки инициативи и иновации (ИМИИ) като предоставят възможност за стаж на безработни и нискоквалифицирани младежи до 29 годишна възраст. За предпочитане е желаещите фирми да са позиционирани в област Варна и да имат възможност да предоставят менторска подкрепа на 5-6 младежи за период не по-малък от 1 месец.

Обучителна § стажантска програма за младежи се организира в рамките на европейския проект EDIBO, финансиран по Фонд за младежка заетост на Финансовия механизъм на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм 2014 г. – 2021 г. (https://digitalbootcamps.eu/). Младежите желаещи да стажуват са преминали през 200 часовото обучението по „Дигитални умения“, включващо основни компютърни умения – OS Windows, браузъри – Chrome, FireFox и Opera, инсталиране и премахване на програми; Open Office; драйвери и поддръжка; настройки на мрежа; периферия и възможни проблеми; основни програми в ежедневието на предприемача; организация на работата на предприемача с помощта на компютър; електронно взаимодействие с институциите; специализиран модул Lightroom CC, дигитално предприемачество и социални мрежи, др. Екипът на Институт за младежки инициативи и иновации (ИМИИ) ще подкрепи, желаещите фирми да предоставят възможност за стаж, като осъществи подбор и селекция на младежите съобразно критериите за работа на фирмата-работодател.

#EEANorwayGrants #NEETsTraining #YouthEmploymentMag #FundforYouthEmployment #EDIBOEuropeanDigitalBootcamps