By / / Новини / Off

28 септември 2021г.

Световният Ден на Туризма бе отбелязан във Варна

Зеленият туризъм и историческото наследство бяха темите на дискусионните панели посветени на Световния Ден на Туризма на 27 септември 2021г. Конференцията, организирана от Асоциация на Българските Черноморски Общини /АБЧО/ събра заинтересовани лица и активисти от туристическия бранш да споделят резултатите от изминалия туристически сезон под въздействието на COVID-19 и да обсъдят възможностите за бъдещи инициативи и партньорства.

За първи път форумът придоби международен характер във Варна като особена заслуга за това даде активното включване на партньорите по проект: „GreeTHIS – Зеленият туризъм и историческото наследство – като предпоставка за развитие на Черноморския регион“, финансиран по програма „Черноморски басейн 2014-2020“.

В дискусионните панели, проведени в хибриден формат се включиха представители на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД, Министърът на туризма – г-жа  Стела Балтова, Дирекция Туризъм към община Варна. Международен опит споделиха експерти от Център за екологична подкрепа в Галац, Румъния, Агенция за Устойчиво Развитие и Европейска Интеграция „Долен Дунав“ в гр. Измаил, Украйна, гр. Поти, Грузия, община Орестиада, Националната Асоциация на Туристическите Агенции в Румъния, Агенция за икономическо развитие в Трабзон, Турция, Национална Асоциация по туризъм в Молдова, както и експерти от Асоциация на Българските Черноморски Общини.

Събитието бе част от ежегодното туристическо изложение: Туризъм Експо-  Дестинация Варна, което тази година се проведе под мотото: Туристически дестинации с история и бъдеще и 100 години от обявяването на Варна за курортен град.

За повече информация можете да посетите:  www.ubbsla.org; www.greethis.net